T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde, çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. (ASP.NET_SessionId) |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresini ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11. maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Başvuru Formunu’nu Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
TAVŞANLI İLÇE HIFZISSIHHA KURULU TOPLANTI KARARI
Tarih:13.08.2020
Karar No:2020 / 63
Tüm dünyayı tehdit eden ve insan hayatı için risk teşkil eden korona virüs salgını ile mücadele etmek, salgının süreğen haline gelmesini engellemek ve gündemdeki konuları görüşmek üzere 13.08.2020 tarihinde İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kaymakam Erdoğan KANYILMAZ Başkanlığında toplanarak aşağıdaki kararları almıştır.
A) DÜĞÜN MERASİMLERİ İLE İLGİLİ OLARAK:
1) Köy / Sokak Düğünlerinin (nişan, kına dahil) yasaklanmasına, salon düğünleri haricindeki düğünlerin okul bahçelerinde yapılmasına, hava şartlarının uygun olmadığı durumlarda okul binalarının kapalı alanlarının kullanılabilmesine,
2) İlçe genelinde yapılacak olan düğün, nişan, sünnet düğünü, kına vb. etkinliklerin bulaşma riskini azaltmak amacıyla mümkün oldukça açık havada yapılmasına, gündüz 14.00 – 17.00 saatleri, akşam 20.00 – 23.00 saatleri arasında yapılmasına, başlangıç ve bitiş sürelerinin 3 saat ile sınırlandırılmasına,
3) Düğün, sünnet düğünü, nişan konvoylarına müsaade edilmemesine, düğünlerde gelin alma etkinliklerinin aile bireylerinden olmak kaydıyla en fazla üç araçla sınırlandırılmasına,
4) Salon düğünleri dışında yapılan belde, köy, mahalle (okul bahçesi) düğünlerinde kolluk birimlerinden izin alınması uygulamasının devamına, salon düğünlerinde düğünün yapılacağı günden en az 24 saat öncesinde düğün yapılacağına dair ilgili kolluk kuvvetlerinin bilgilendirilmesine,
5) Tüm düğün sahiplerine (Okul bahçelerinde yapılacak Belde, köy, mahalle düğünleri ve düğün salonlarında yapılacak düğünlerin) Covid -19 pandemisiyle mücadele kapsamında ilgili Hıfzıssıhha Kurul Kararlarının tebliğ edilmesine, aynı zamanda tüm düğün sahiplerinden ilgili kararlara uyulacağına ilişkin taahhütname alınmasına,
6) Okul bahçelerinde yapılacak Belde, köy, mahalle düğünleri ve düğün salonlarında yapılacak düğünlerin Kaymakamlığımızca görevlendirilen koordinatörler tarafından düğün süresince sürekli olarak kontrol edilmesine,
7) Belde, köy ve mahallelerde okul bahçesinde yapılan düğünlerde, düğün öncesinde ve düğün esnasında ev içinde ve kapalı alanlarda yemek ikramlarının yasaklanmasına, açık alanlarda yapılan yemek ikramlarında, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına riayet etmek kaydıyla tek kullanımlık kişiye özel malzemelerin (bardak, tabak, çatal, kaşık vb.) kullanılmasına veya tek kullanımlık tabldot şeklinde yemek servisinin yapılmasına, yer sofrası şeklinde ikramların yapılmamasına, ikramlarda ortak servis (aynı tabak / kase vs) yapılmasına müsaade edilmemesine, İçişleri Bakanlığı Genelgeleri ile Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan “COVID-19 kapsamında Restoran, Lokanta, Kafe, Pastane, Börekçi, Tatlıcı ve İçerisinde Yeme-İçme Hizmeti Sunan İşletmelerde Alınması Gereken Önlemlere” uyulmasına,
8) Düğünlerin yapılacağı mekânların işletmecileri / sorumluları tarafından genel kullanım alanlarına ve oturma düzenine ilişkin mesafe planının hazırlanmasına, düğün mekânının misafir kapasitesi mesafe planına göre belirlenmesine, bu kapasiteye uygun sayıda misafir kabul edilmesine ve kapasite bilgisinin düğün mekânının girişinde görülebilir bir yere asılmasına, hazırlanan plan çerçevesinde mekânın girişlerinde ve sıra oluşabilecek her noktasında mesafeyi sağlamaya yardımcı yer işaretlemelerinin yapılmasına,
9) Temizlik, maske ve mesafe kuralları ile uyulması gereken diğer kurallara ilişkin bilgilendirme afişlerinin düğün yapılacak mekânların girişlerine ve içerisinde uygun yerlere asılmasına,
10) Misafirlerin girişlerde mutlaka ateş ölçümlerinin yapılmasına, 38°C’den yüksek olan kişilerin en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilmelerinin sağlanmasına, ateş ölçen personel / sorumlu kişilerin tıbbi maske ve koruyucu kullanmasına,
11) Düğün mekânlarının girişlerinde ve ortak kullanım alanlarında (ana salon, bina girişi, kantin / kafeterya, lavabolar vb.) el antiseptiği veya dezenfektan bulundurulmasına, teması mümkün olduğunca azaltabilmek için bunların mümkünse fotoselli olmalarının ve misafirlerin dezenfektan / el antiseptiği ile temizlemelerinden sonra içeri girişlerinin sağlanmasına,
12) Her masada yeterli sayıda en az %70 alkol içeren kolonya veya el antiseptiğinin bulundurulmasına,
13) Düğün yapılacak mekanlara maske takılarak girilmesine, işletme sahiplerince girişlerde yeterli miktarda maske bulundurulmasına, maskesiz misafirlere girişte maske dağıtılmasına, ayrıca maskelerin düğün sürecinde de takılmasının (gelin, damat, nikah memuru ve şahitler dahil olmak üzere) sağlanmasına,
14) Gelin ve damadın bekleme odaları gibi alanlar için mümkünse doğal havalandırması olan (pencereli) odaların tercih edilmesine,
15) Misafirlerin oturma düzeninin masalar arası en az 1,5 metre, sandalyeler arası 60 cm olacak şekilde düzenlenmesine,
16) Mesafe ve oturma düzeni kurallarının, aynı evde oturan çekirdek aileden olan misafir grubu için uygulanmamasına,
17) Düğünlerde karşılama, uğurlama ve takı merasiminde tokalaşma ya da kucaklama / sarılma yapılmamasına, sosyal mesafenin korunmasına,
18) Takı merasiminin, hediyelerin düğün mekânının uygun bir yerinde bulundurulacak sandık vb. bir toplama kutusuna konulması şeklinde yapılmasına,
19) Toplu fotoğraf çekimlerinin yapılmamasına, fotoğraf çekimi ve pasta kesimi esnasında gelin ve damat hariç mesafe kurallarına uyulmasına, ancak maske kullanmak ve mesafe kuralına uymak kaydıyla misafirlerin gelin ve damatla bireysel fotoğraf çekimi yapabilmesine,
20) Düğün yapılacak mekânlarda, kişiler arasında temasa neden olabilecek ya da mesafe kuralına aykırılık oluşturulacak oyun, dans, halay ya da gösteri yapılmamasına (gelin ve damat hariç), sadece misafirlerin dinlemesine yönelik müzik yayınının (canlı müzik) yapılmasına,
21) Düğün mekânlarında bulunan mescitlerin Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan (https://covid19bilgi.saglik.gov.tr/tr/salgin-yonetimi-ve-calisma-rehberi.html) Covid-19 Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yer alan hususlara uygun olarak kullanıma açılabilmesine,
22) Düğün mekânlarında bulunan kantin / kafeteryalarda temizlik, maske kullanımı ve mesafenin korunması ile ilgili tedbirlere uyulmasına, buralarda tek kullanımlık bardak, tabak vb. malzemelerin kullanılmasına, bu hizmetlerin sunumu esnasında Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan “COVID-19 Kapsamında Büfe, Kantin ve Bayilerde Alınması Gereken Önlemler’e uyulmasına,
23) Genel kullanım alanlarına atık kutularının konulmasına, bu kutuların sadece maske, eldiven gibi malzemeler için kullanılacağının belirtilerek bu atıkların imha edilirken diğer atıklarla birleştirilmemesine,
24) Davetlileri düğün yapılacak mekânlara taşıyacak otobüs/minibüslerde Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan “COVID-19 Kapsamında Personel Servis Araçlarıyla İlgili Alınması Gereken Önlemler”e uyulmasına,
25) Park hizmetinin verilmesi halinde araçta temas edilen her noktanın (kapı kolu, direksiyon, vites vb.) temizlendikten sonra aracın misafire teslim edilmesine,
26) Asansörlerin kullanımının sınırlandırılmasına, kapasitenin üçte biri sayıda kişinin binmesine izin verilmesine ve bu sayının asansör girişinde belirtilmesine, asansör içerisinde mesafeyi korumak amacıyla kişilerin durması gereken alanların aralarında en az 1 metre mesafe olacak şekilde yer işaretleriyle belirlenmesine,
27) Düğün yapılacak mekanların;
a) Kapalı alanlarda Yapılacak Düğünlerde;
Kapalı alanlarda yapılacak düğünlerde mekânın sağlıklı havalandırılması için iki düğün arasında en az 1 saatlik zaman bırakılmasına, bu süre zarfında şartlara göre kapı/pencere açılarak veya merkezi sistemlerle doğal hava sirkülasyonunun sağlanmasına,
Düğün yapılacak kapalı mekânlarda bulunan çocuk oyun alanlarının kullanılmamasına,
b) Açık / Kır / Bahçe vb. Yerlerde Yapılacak Düğünlerde;
Açık mekânlarda bulunan çocuk oyun alanlarındaki sık dokunulan yüzeylerin temizlik ve dezenfeksiyonunun sağlanmasına, ulaşabilir alanlarda el antiseptiği bulundurulmasına, Coronavirüs (COVID-19) bulaşma riskini artıracağı için 1 metreden yakın temas gerektiren aktivitelerin yapılmamasına,
c) Düğün esnasında veya akabinde kokteyl vb. etkinlik olması halinde;
Kokteyl vb. masaların arasının en az 1,5 metre olacak şekilde düzenlenmesine,
Her masada yeterli sayıda en az %70 alkol içeren kolonya veya el antiseptiğinin bulundurulmasına,
Açık Büfe uygulanması durumunda, büfede bulunan yiyeceklerin misafirler tarafından alınmasını ve misafirlerin yiyeceklerle temas kurmalarını engelleyici bir cam siperlik bulundurulmasına, istenen yiyeceklerin önlemler dahilinde bir görevli tarafından misafirlere verilmesinin sağlanmasına,
Ortak kullanımda olan çay/kahve makinası, sebil, içecek makinası ve benzeri cihazların personel vasıtasıyla kullanımına müsaade edilmesine, "
28) Ortam Temizliği, Dezenfeksiyonu ve Havalandırılması İşlemlerine İlişkin Olarak;
Düğün mekânlarının temizliğinin günlük olarak yapılmasına ve bu mekânların düzenli olarak havalandırılmasına,
Düğün mekânlarının temizliğinde özellikle sık dokunulan yüzeylerin temizliğine azami düzeyde dikkat edilmesine,
Temizlik yapan personelin tıbbi maske ve eldiven kullanmasına,
Genel tuvaletlerin giriş kapısının mümkünse otomatik kapı sistemi olarak düzenlenmesine, düzenlenmemesi halinde uygun şekilde paravan konularak giriş kapılarının açık tutulmasına, ayrıca tuvaletlerde devamlı sıvı sabun, tuvalet kâğıdı, kâğıt havlu ve çöp kutusunun bulundurulmasına, teması mümkün olduğunca azaltabilmek için muslukların, sıvı sabun ünitelerinin mümkünse fotoselli olmasının sağlanmasına, el kurutma cihazlarının kullanımına izin verilmemesine,
Merkezi havalandırma sistemleri bulunan alanların havalandırmasının doğal hava sirkülasyonu sağlayacak şekilde düzenlenmesine, kapı ve pencerelerin açık bırakılarak doğal havalandırma sağlanmasına ve havalandırma sistemlerinin kullanımı ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığının İklimlendirme Rehberinde belirtilen kurallara uyulmasına, "
29) Düğün Yapılacak Mekânlarda Görevli Personele Yönelik Alınması Gereken Önlemlere İlişkin olarak;
Personelin COVID-19’un bulaşma yolları ve korunma önlemleri hususunda bilgilendirilmesinin sağlanmasına,
Personel girişinde, el dezenfeksiyonu veya antiseptiğinin bulundurulmasına,
Personelin giriş/çıkışlarında vücut ısısının ölçümlerinin termal sensörlerle ya da temassız ateş ölçerlerle yapılmasına ve bu verilerin günlük olarak kayıt altına alınmasına ve 14 gün süreyle saklanmasına, ayrıca personelin birlikte yaşadığı kişilerin de coronavirüs (COVID-19) açısından izlenebilmesi için personelden bu kapsamda bilgi alınmasına,
Ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı belirtileri olan/gelişen çalışanların tıbbi maske takılarak COVID-19 yönünden değerlendirilmek üzere sağlık kurumuna yönlendirilmesine,
Düğün mekanlarında çalışan personel için yeterli miktarda koruyucu ekipman bulundurulmasına, tüm personelin, çalışma esnasında çalışma alanının gerektirdiği tıbbi/bez maske, yüz koruyucu, şeffaf siperlik vb. kişisel koruyucu ekipmanı kullanmasına (maske nemlendikçe ya da kirlendikçe değiştirilecek, yeni maskenin takılması esnasında ise el temizliğine özen gösterilecektir.)
Personel kıyafetlerinin günlük temizliğinin ve hijyeninin sağlanmasına,
Personelin, el hijyenine dikkat etmesi konusunda sürekli uyarılmasına, (el hijyenini sağlamak için ellerin en az 20 saniye boyunca su ve sabunla yıkanacağı, su ve sabunun olmadığı durumlarda alkol bazlı el antiseptiğinin kullanılacağı hususu esas alınacaktır.)
Düğün mekânlarında görevli personelin tuvalet, dinlenme, ortak yemek ve sosyal mesafe koşullarına göre düzenlenerek (bu konuda gerekirse yer işaretlemeleri, şerit, bariyer vb. düzenlemeler yapılacaktır.) bu alanların kapasitesinin belirlenmesine ve belirlenen kapasiteye uygun olacak şekilde personelce kullanımına müsaade edilmesine, bu alanların temizliği ve kurallara uygun şekilde dezenfeksiyonunun düzenli olarak sağlanmasına, ayrıca buralarda alkol bazlı el antiseptiği/dezenfektanı bulundurulmasına,
Personelin, kendisinde veya birlikte yaşadığı kişilerde Coronavirüs (COVID-19) semptomlarının görülmesi halinde bu durumu vakit kaybetmeksizin işletme yöneticisine bildirmesine,
Düğün mekânının yönetimi tarafından personele belirli periyotlar halinde ve herhangi bir şüpheli durumun varlığı (yüksek ateş, öksürme, nefes daralması, koku alma duyusunda kayıp, halsizlik vb.) halinde Coronavirüs (COVID-19) testinin yaptırılmasına, sonuçların kayıt altına alınarak muhafaza edilmesine, test sonucu pozitif çıkan biriyle temaslı olması nedeniyle takibe giren, test sonucu pozitif olup iyileşen ancak son negatif test sonucundan itibaren 14 günlük takip süresi geçmeyen ve kendisi veya birlikte yaşadığı kişinin şüpheli durumda olması nedeniyle test yaptırılan personelin test sonucu alınana kadar çalışmasına kesinlikle müsaade edilmemesine, "
Nişan, gelin alma, kına, sünnet düğünü vb. etkinliklerde de yukarıda belirtilen kural ve esaslara uygun hareket edilmesinin sağlanmasına,
B) CENAZE VE DEFİN İŞLEMLERİYLE İLGİLİ OLARAK
1) Açık ve kapalı alanlarda taziye ziyaretlerinin yasaklanmasına,
2) Belediye, müftülük personelleri ve muhtarlar tarafından kendilerine ulaştırılan cenaze ve defin işlemlerinin Filyasyon Çalışmaları Takip Kuruluna bildirilmesine, cenaze işlemlerinin Kolluk Kuvvetleri ve Müftülük personellerince denetlenmesine,
Toplantıya katılanların oy birliği ile karar verildi.